És quan passa… que es mor algú

No fem demagògia! Es comunament acceptat i difòs en els mitjans que en aquest país (majorment Espanya) “no es fa res fins que no es mor algú”. Per exemple no es posa una mitjana de formigó en una autovia fins que hi ha una topada frontal, no s’anula un pas a nivell a dintre d’una ciutat, o no es construeixen vados, també de formigó en els passos de peatons fins que no passa que es detecta un augment de la velocitat per dintre la ciutat (i a qualsevol hora).

Fa força temps, és cert! que dislumbro aquesta diferència entre el que és (i o era) i el que es publica, cada cop més irresponsablement als mitjans. per exemple tot això que us deia de que fins que no es mor ningú… estic segur que el 90% per cent de la gent que ho escolta ho fa per les notícies de la TV. Especialment, en aquesta mena de recull de testimoniatge de carrer i de barri que lluny d’aproximar-nos als afers de quotidianeïtat, relacionant els afectats amb els telespectadors, ha derivat comunament, en un coneixement perniciós de la realitat que ha fet, del conèixer-es una arma de vil traidoria que només serveix per a llogar un habitages al casc antic ara que ens en anem del barri cap a la casa unifamiliar o per fer dependre de determinats costums alimenticis a l’usuari desorientat. I sense cap explicació que pugui abstreure’s de una conducta de ciutadà modal i preocupat per el, potser l’entorn ecològic, en tant que de contaminació i pèrdua d’actius (pulmonars) naturals i de vista de impacte envers el “turisme”, sobretot de carretera; han fet deia del fer país una mena de… per mi, i ara que llegeixo més que mai…. no és que la llegeixi més que mai, és que cada cop llegeixo i escolto/veig menys notícies, i, la prensa comarcal és un recurs últim i accessible així com productiu als fets que ens motiven, sovintment, a l’hora d’anar a busacr el pa o d’anar fer el cafè al dematí per que, i tot anirà arribant, no ens ha sembli per exemple que estem tant i tant sols i cada cop més perquè la gent es va jubilant i morint extranyament quan o abans de gastar-se la pensió, o marxen i ens abandonen perquè precisament aquest fer país es tractava de indagar, investigar i “regalar” a qui pga les garrofes.

No serà la primera vegada que confesso haver sentit que de les garrofes se’n feia xocolata. Suposo, i mirant de rependre algun fil actual, com seria el de l’extraordinària calor que ens fa i que segurament no es produia des de els bombrdejos de la Guerra Civil i anys posteriors, i dic actual, perquè no fa gaire vaig llegir un post que deia que la calor que fa a la Mediterrània és degut a les “prospeccions constructives” del senyor BIll Clinton, llegant, després de deixar anar tot el seu antic i gairebé obsolet (si és que això de les bombes caduca (que sí)) el seu arsenal deia sobre l’antiga Iugoslàvia, i que la presència, per aquestes dates, en les que cap allà a l’any 1993-95 recordo veure iluminades les nits d’estiu per aquesta sèria de bombardejos, fa que en l’espai sideral que creuem per aquests moments de l’òrbita terrestre al voltant del Sol ens trobem components de radiació (que no té per què… doncs ni sí ni no… ser atòmica).

En aquest altre sentit de la calor, i per exemple, en Josep m’ha explicat que dimecres, ahir, li cva comentar a la xarrameca de l’encarregada de la deixalleria de BUfalvent de Manresa i ho va fer dins de la garita on hi ha l’ordinador… i el telèfon… només hi falta un microones! que al súper de casa seu li feien descompte, perquè no té nevera, en les coles que a la resta de mortals venen més cares si són refrigerades; i, avui dijous, tot això s’ha acabat. L’encarregada treballa per a Ampans, i avui corria per el barri ha dit en josep l’antic treballador, que de tot en diuen cocac ola, a comprar fresc. Com deia aquell a la trobada de músics antifeixistes, éts que és es colmo!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s